CBR past coronamaatregelen aan - zomaar annuleren kan niet meer

CBR rijswijk

Het CBR scherpt een aantal coronamaatregelen aan, dit voor de veiligheid van bezoekers, kandidaten en medewerkers. Ook zegt de organisatie lokale maatregelen van gemeenten en veiligheidsregio's te volgen.

VTO

— Advertentie —

Eerder deze week vroeg het CBR kandidaten en opleiders die terugkomen uit een 'oranje' vakantieland niet te komen. Voor kandidaten die dat vooraf laten weten, stelt het CBR het examen uit. Vanaf maandag 17 augustus vragen het CBR iedere bezoeker of hij/zij onlangs in een code oranje gebied is geweest.

Per examenlocatie

Als de omstandigheden aanleiding geven, treft het CBR per examenlocatie aanvullende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan het verplicht dragen van een mondkapje in een examencentrum. Het kan daardoor voorkomen dat niet op alle CBR-locaties dezelfde regels zullen gelden. 

Luchten voertuig

Goed luchten van het examenvoertuig helpt tegen verspreiding van het virus, schrijft het CBR. Voor het examen wordt het voertuig ten minste 7 minuten gelucht door ramen en/of portieren open te laten staan. Er mogen dan geen mensen in het voertuig zitten. Als het examenvoertuig niet goed gelucht is, kan de examinator besluiten om het examen niet door te laten gaan.

Annuleren examen

Het CBR maakte het door het coronavirus makkelijk om examens uit te stellen. Maar het CBR vermoedt dat daar misbruik van is gemaakt. 'De laatste tijd zien we een toename van het aantal annuleringen, zelfs voor een paar maanden vooruit. Dat is in deze drukke tijden niet wenselijk. Daarom scherpen we de afspraken aan. Alleen kandidaten zelf kunnen hun examen annuleren of verplaatsen als zij coronaklachten hebben of als zij uit een code oranjegebied komen. Dat kan alleen als de examendatum niet verder dan drie weken later is (1 week voor test en uitslag + twee weken voor de quarantaine).' 

Daarvoor nemen examenkandidaten contact op met de klantenservice. Het CBR neemt vervolgens contact op met de rijschool voor verdere afstemming.