CBR zoekt met spoed dertig nieuwe examinatoren

Het CBR is met spoed op zoek naar dertig nieuwe examinatoren. In een nieuwe wervingsfilm komen CBR-medewerkers aan het woord over het vak examinator, om zo nieuwe potentiële examinatoren te enthousiasmeren. Hiernaast introduceerde het CBR onlangs de website www.werkenbijcbr.nl met meer informatie over het vak.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Motivatie voor het vak

In de nieuwe wervingsfilm voor examinatoren voor, onder andere, het B-rijbewijs, vertellen de medewerkers van het CBR over wat hen aanspreekt in het vak. Met name ‘werken met verschillende mensen’, de ‘afwisselende werkzaamheden’ en ‘iets betekenen voor een ander’ zijn voor veel van hen de motivatie. Maar ook ‘het ervoor zorgen dat mensen veilig de weg op kunnen’ motiveert de examinatoren.

Intensieve opleiding

Uit de video blijkt dat het vaak voorkomt dat mensen voor het vak van examinator kiezen, nadat zij eerst in een ander werkveld gewerkt hebben. ‘Mensen komen vanuit de zorg, het OV, de bouw  en diverse andere werkvelden.’ Ondanks de goede omscholingsmogelijkheden is het vak niet voor iedereen weggelegd. ‘De opleiding is intensief’ , ‘Er moet veel geleerd worden’ en ‘je moet wel drie maanden volledig beschikbaar zijn’ leggen de medewerkers uit in de video.


Het CBR zoekt continu nieuwe manieren om examinatoren te werven om zo ook alle examenaanvragen aan te kunnen in de toekomst.