Vrachtautochauffeur doet aangifte tegen Rijschool A klasse

Een vrachtautochauffeur heeft onlangs aangifte gedaan tegen een bestuurder van een lesauto van Rijschool A Klasse die vorige maand gevaarlijk rijgedrag vertoonde op de A4 bij Rijswijk. Op videosite Dumpert verschenen vorige week beelden van de actie.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Waar gaat het precies over?

Om zelf een oordeel te kunnen vellen kun je hier de beelden eerst bekijken. De actie vindt rond 1:20 plaats.

Bekijk video

Wat nu?

Het incident gebeurde op 23 mei. Op dashcam-beelden is te zien dat de lesauto zich op een rijstrook bevind richting de afslag Rijswijk. De lesauto probeert in te voegen, maar slaagt er niet in doordat er een vrachtauto rijdt. Deze rijdt iets te hard, ca 10km. De lesauto voegt dan achter de vrachtauto in, haalt deze in en komt dan via de andere kant voor de vrachtauto terecht. Vervolgens gaat hij daar vol in de rem waardoor de vrachtauto en de lesauto bijna in botsing komen.

Aangifte

De bestuurder van de vrachtauto heeft aangifte gedaan tegen de lesauto. Team Verkeer Den Haag laat via Twitter weten dat ze met de vrachtwagenchauffeur gesproken hebben. ,,De 27-jarige man uit omgeving Alphen aan den Rijn doet aangifte van art. 5 WVW'', schrijft het team. Het gaat om het artikel dat voorschrijft dat men geen gevaar op de weg mag veroorzaken of verkeer mag hinderen.

Niet trots

Een zoektocht op internet laat zien dat we niet trots hoeven te zijn op deze collega. En dan niet alleen vanwege zijn gedrag op de A4. Op de website van de rijschool wordt geadverteerd met een lesprijs van 30 euro en de slogan "kies voor kwaliteit". Dat verleidde ons om even de kwaliteit te te controleren. Een zoekopdracht op de website van het CBR leerde ons dat Rijschool A Klasse 51 tot 75 leerlingen heeft gehad en dat tussen de 21-25% de eerste keer is geslaagd. We weten niet hoe het met u zit, maar dit noemen wij geen kwaliteit.

Mocht het tot een rechtzaak komen, kan dat leiden tot een onvoorwaardelijke rijontzegging. De betreffende collega mag die periode geen les geven. Misschien niet eens een verkeerd idee?

Wat vind jij ervan? Reageer op onze Facebookpagina.