De autoindustrie produceert massaal producten voor coronabestrijding

mondkapje

Veel grote automerken moeten noodgedwongen de productie van hun auto's staken. Dit omdat er in de fabrieken hoge kans op besmetting is en de autoverkoop compleet is ingezakt. Nu richten veel autofabrikanten zich op het produceren van producten in de strijd tegen corona.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Veel autofabrikanten moeten noodgedwongen de deuren sluiten. Bijvoorbeeld PSA, het moederbedrijf van Peugeot, Citroën en Opel, moest alle fabrieken dicht doen. Ook Volkswagen, Ferrari, Lamborghini, Fiat, Tesla en BMW zijn gestopt met auto's fabriceren. 

Mondkapjes

Volkswagen, Mercedes-Benz en de Chinese autofabrikant Geely (Volvo) schenken nu massaal hun eigen mondkapjes aan landen die het hard nodig hebben. Volkswagen kondigde aan om zo'n 200.000 mondkapjes uit de eigen voorraad te willen leveren. Ook Mercedes-Benz draagt 110.000 kapjes over. Geely doneerde al eerder handschoenen en mondkapjes, na de dringende oproep om meer medische benodigdheden, schrijft het AD. 

Autofabrikant BYD in China ging over op het produceren van mondkapjes. Daardoor werd het plotseling de grootste producent van mondkapjes ter wereld.

Beademingsapparatuur

Een aantal autofabrikanten gaan verder dan dat, en reageren op de oproep om beademingsapparatuur te gaan produceren.  Het gaat onder andere om Ford, Tesla en General Motors (GM) in de VS en Jaguar Land Rover en Toyota in Groot-Brittannië. Luchtvaart-toeleverancier Meggitt reageerde ook op de oproep. Zij maken zuurstofsystemen voor vliegtuigen, meldt het AD.