Deze tien artikelen lazen jullie het meest

vuurwerk

Op oudejaarsdag is het altijd goed om even terug te kijken. Welke artikelen vonden jullie het interessantst? Artikelen over de nieuwe WRM werden vaak gelezen, maar ook aanpassingen van examens of excuses van het CBR deden het goed. Kijk hier welke tien artikelen het meest gelezen waren in 2019.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

10. Aanpassingen theorie-examen slechts het begin

Op nummer tien een artikel over de aanpassingen aan het theorie-examen. Wat veranderde er nou eigenlijk? Dat wilden jullie graag weten.

9. Wijzigingen examen fase 1b, fase 3 en praktische begeleidingen categorie B

Het IBKI voerde een aantal wijzigingen door in de uitvoering van de rijexamens, waaronder het 'in een rechte lijn achteruit rijden' en het toestaan van lesauto's met een 'automaat'. Goed voor plaats 9 in deze top tien. 

8. Zogenaamde 'rijscholen' misleiden leerlingen

Er dook een nieuw, vreemd fenomeen op in de rijschoolbranche. Zogenaamde 'rijscholen' die leerlingen lespakketten aanbieden maar intussen slechts leads doorverkopen aan anderen. 

7.  Hoe de hardopdenkmethode kans op botsing met motorrijder voorkomt

Fatale aanrijdingen tussen auto’s en motoren worden mede veroorzaakt door fouten in het kortetermijngeheugen van autorijders. De oplossing? De See Bike-Say Bike’-strategie aanleren. Zie je motorfiets naderen? Zeg het hardop!

6. Brekend: "WRM alweer uitgesteld"

Op plaats zes: de verwachting dat de veranderingen in de WRM niet op 1 januari zouden worden ingevoerd. Een verwachting die bleek te kloppen.

5. Wat is de juiste volgorde van voor laten gaan?

Een leuke verrassing is dit artikel uit 2015. RijschoolVandaag had aan haar Facebookvolgers gevraagd wat de juiste volgorde van voorrang is bij een verkeerssituatie. Veel rijinstructeurs reageerden en de meningen waren verdeeld. Wat is het juiste antwoord? Nog altijd actueel en op plaats vijf. 

4. Alles wat jij en je leerlingen moeten weten over E-10 benzine

Veel veranderingen dit jaar, waaronder deze. Vanaf oktober moeten veel tankstations E10-benzine aanbieden. Wat dit betekent voor je auto? Dat kun je in dit artikel lezen. 

3. CBR maakt excuus aan 76-jarige die 200km voor niets reed

Dit artikel trok ook jullie aandacht. Het CBR dat excuses maakt. Een 76-jarige man kreeg maar niks te horen over de verlenging van zijn rijbewijs en reed, ten einde raad, 200 kilometer naar Rijswijk om duidelijkheid te krijgen. Daar werd hij afgepoeierd. Gelukkig zag het CBR ook in dat dit niet juist was!

2. Dit verandert er aan het theorie-examen bij het CBR

Vanaf 1 november dit jaar, bestaat het auto theorie-examen niet langer uit twee, maar uit drie examenonderdelen. Jullie waren benieuwd naar deze examendelen, want dit is het, op één na, best gelezen artikel. 

1. Primeur: Dit worden de CBR tarieven 2020

Het best gelezen artikel van 2019 gaat over de prijzen van het CBR in 2020. Een belangrijk onderwerp, dat snappen we! Daarom was Rijschoolvandaag.nl er snel bij. 

Goede jaarwisseling gewenst en we zien jullie in 2020!