Dit verandert er aan het theorie-examen bij het CBR

Vanaf 1 november bestaat het auto theorie-examen niet langer uit twee, maar uit drie examenonderdelen. De onderdelen zijn: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Kandidaten slagen alleen voor het examen als ze voor elk onderdeel een voldoende halen.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Hiermee toetst het CBR nog beter of kandidaten de cruciale onderdelen, zoals voorrangsregels, beheersen. Daarnaast krijgen kandidaten vanaf november andere feedback met een vernieuwd uitslagformulier. Daarop staat een heldere uitleg over alle examenonderwerpen en hoe goed de kandidaat deze beheerst. Hiermee kan de kandidaat zich beter voorbereiden op de praktijklessen of het herexamen. Kandidaten krijgen na afloop van het examen de fout beantwoorde vragen niet meer te zien. Dit omdat het CBR heeft gemerkt dat dit kandidaten onvoldoende helpt. De inhoud van het examen blijft hetzelfde, net als het totale aantal examenvragen.

Beter voorbereid

Met deze aanpassingen wil het CBR kandidaten nog beter voorbereid de weg op laten gaan zodat ze verantwoord aan het verkeer kunnen deelnemen en veilig thuiskomen. Deze wijzigingen in het auto theorie-examen worden, volgens het CBR, breed gedragen door de branche en uitgevers.