Nieuws voor rijscholen

lesauto restwaarde

Deze lesauto's hebben na 3 jaar de laagste restwaarde

woensdag 10 april 2019 | Redactie

Als je een eigen rijschool hebt of wil gaan beginnen dan maken de autokosten ongeveer een kwart van de totale kosten uit. Of je je lesauto nu koopt of leaset, de restwaarde van je lesauto bepaalt in hoge mate of je kosten hoger of lager uitvallen.

Dation Rijschool Software (advertentie)

De cijfers komen uit een Brits onderzoek. Toch geeft de studie een indicatie van de gevoeligheid voor afschrijving van bepaalde lesauto's. In Nederland wordt erg weinig bekendgemaakt over de restwaarde van auto's. Zelfs grote consumentenorganisaties als de ANWB wagen zich daar niet aan. De restwaarde van een auto heeft natuurlijk veel te maken met vraag en aanbod in de markt. Dat een Toyota, ook in Nederland, goed scoort, heeft weer te maken met de bewezen technische betrouwbaarheid van dit merk, ook op langere termijn.  

Bijna 80% afgeschreven

De derde plaats in deze top-3 van lesauto's met de hoogste afschrijving is een verrassing. Want waar elektrisch rijden ook in Nederland helemaal gehypet wordt, kent de Renault Zoë een afschrijving van maar liefst 70% in 3 jaar.

De nummers 1 en 2 ontlopen elkaar maar 0,1%. Bijna een ex aequo eerste plaats dus. Maar net geen "winnaar" is de Peugeot 308 geworden. Die kent na 3 jaar nog maar een restwaarde van 28,1%.

De auto met de meeste afschrijving is een populaire lesauto, namelijk de Opel Astra. Die is na 3 jaar 72% afgeschreven.

Let dus goed op wanneer je nadenkt over een lesauto. Een verkeerde keus kan je duizenden euro's kosten.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!