Nieuws voor rijscholen

flitspalen in europa

Nederland in top-10 van landen met de meeste flitspalen

maandag 08 april 2019 | Redactie

In Nederland wordt volop geflitst. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van mobiele teams, maar ook van flitspalen. In Nederland staan maar liefst bijna duizend van die palen. Genoeg voor een top-10 notering, maar sommige landen maken het nog bonter.

VekaBest verkeersleermiddelen (advertentie)

Dat komt omdat het aantal flitspalen niet is berekend per kilometer aan wegen. Een klein landje staat dus al gauw wat lager in de ranglijst. Toch zijn er kleinere landen die ruim boven Nederland staan. Kijk maar eens naar onze Zuiderburen. Een kleiner land, maar wel meer dan 2 keer zoveel flitspalen dan in ons land.

Overigens hebben er meer flitspalen in Nederland gestaan. In 2011 waren er ongeveer 1.400 flitspalen in Nederland, in 2017 waren dat er nog maar 623. Tijdens de vervanging van de oude analoge flitspalen door de huidige digitale flitspalen is opnieuw beoordeeld welke plekken in aanmerking moesten komen. Intussen is dat aantal weer gestegen tot 985.†Een flitspaal levert in Nederland gemiddeld ongeveer 38 euro per uur op.

Ook Zweden en Oostenrijk hebben meer flitspalen staan dan Nederland. Geen kleinere landen, maar wel minder kilometers aan (autosnel)wegen.

Uiteraard staan de grote landen bovenaan deze ranglijst. Op de eerste plaats staat momenteel ItaliŽ met een comfortabele voorsprong. Terwijl het aantal flitspalen daar in 2015 nog uitkwam op 6.625, zijn inmiddels meer dan 3.500 extra snelheidscamera's geÔnstalleerd op de Italiaanse wegen, waarmee het totaal boven de 10.000 uitkomt. Groot-BrittanniŽ en Duitsland vervolmaken de top 3.

Bron: AD


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Gerelateerde berichten

Onderwerpen

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dť nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!