Deze rijschoolhouders helpen anderen in nood

rijschoolhouder helpt corona

Nu hun eigen bedrijf dicht zit door het coronavirus, zitten deze rijschoolhouders niet bij de pakken neer. De tijd die ze normaal zouden besteden aan lessen, gebruiken ze nu om andere ondernemers en mensen te helpen.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Zo bedacht Rijschool Expert in leiden, samen met twee andere ondernemers uit de stad, om voedselpakketten weg te geven aan minder bedeelde inwoners, schrijft Nu.nl. 

Populaire actie

"Nu we met de Coronacrisis noodgedwongen niet werken, willen we graag wat voor de mede mens betekenen", schrijft de rijschool op facebook. De actie werd zo populair, dat de vijftig geplande pakketten, honderd pakketten werden. Volgens Nu.nl zat er fruit, rijst, kip, vlees en meer in het pakket. 

Op facebook komen er waardevolle reacties: "Jullie hebben het voor mijn broer met zijn 2 kinderen een stuk makkelijker gemaakt met dit heerlijke pakket. Respect voor jullie ❤" 

Vrijwillig medicijnen rondbrengen

Ook bij Verkeersschool Weijers in Heemstede bleven de lesauto's stilstaan. Rijschoolhouder Rolf Weijers wilde graag iets betekenen in deze crisis en belde daarom een paar apotheken op, vertelt hij aan RTL Nieuws. 

Nu rijden zijn instructeurs vrijwillig rond om medicijnen rond te brengen voor drie apotheken. Er zijn vaste bezorgtijden, "maar het loopt vaak uit, dan komen ze later terug. Mensen hebben aan de deur namelijk allemaal een verhaal", vertelt Rolf, die alles coördineert. "We doen het niet om er iets aan te verdienen, daarom doen we het gratis. Het gaat ons erom dat we iets goeds doen. We hopen dat het een zetje is dat mensen extra dingen gaan doen, en een beetje harder lopen voor een ander."

Foto: Facebook Rijschool Expert en Verkeersschool Weijers

Rijschool weijers