Ook de ANWB rijopleiding stopt met lessen

ANWB rijopleiding rijles lesauto

Na zorgvuldige overweging heeft ANWB Rijopleiding afgelopen vrijdag besloten om te stoppen met lesgeven. De huidige omstandigheden en recente ontwikkelingen omtrent COVID-19 noodzaken de ANWB om dit besluit te nemen.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De rijopleider geeft aan blij te zijn met zijn medewerkers. "We zijn trots op de geweldige inzet van al onze ondernemers en instructeurs in deze onzekere tijden."

Afhankelijk maatregelen overheid

"Wij hopen onze leerlingen zo snel mogelijk weer te mogen verwelkomen zodat we er weer voor kunnen zorgen dat zij hun rijbewijs kunnen halen. Hier zijn we onder meer afhankelijk van de maatregelen van de overheid en het CBR wanneer zij weer examens kunnen gaan afnemen", schrijft de ANWB in een bericht. Het CBR heeft ook laten weten dat alle toetsen en examens worden afgelast tot ten minste 6 april

Respect

Brancheorganisaties Bovag, FAM, VRB en LBKR hebben eerder in een statement gezegd dat rijscholen zelf de keuze hadden om te stoppen of door te gaan met lessen en dat iedereen elkaars keuze met respect moet behandelen. LBKR deed begin vorige week wel een oproep dat het beter was om te stoppen met lessen.