Deel 3: een lesauto kopen, leasen of huren: lesauto kopen

Veel van onze lezers oriënteren zich op het beginnen van een eigen rijschool. Veel vragen die we binnen krijgen gaan over de aanschaf van een lesauto. Daarom deze hele week een serie over dit onderwerp. Maandag over shortlease, gisteren over lease en vandaag over het kopen van een lesauto in de serie: lesauto kopen, leasen of huren (deel 3)

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Shortlease en lease biedt jou als rijschoolhouder veel voordelen. Maar hoe zit het wanneer je een lesauto koopt?

Lesauto kopen

Wanneer je een lesauto koopt, word je zelf direct eigenaar van de lesauto. Dat kan een prettig idee zijn, maar tegelijkertijd heeft dit ook nadelen. Het geld dat je investeert in je lesauto, is namelijk niet meer beschikbaar om te besteden aan andere zaken voor het opstarten van je rijschool. Je kunt het dus niet investeren in marketing, een opleiding of in acties om klanten te werven. Heb je voldoende eigen geld en hou je na aankoop van een lesauto nog voldoende over? Dan kan het kopen van een lesauto een goede optie zijn. Hou er wel rekening mee, dat bij het kopen van een lesauto alle bijkomende kosten voor eigen rekening zijn. Zo heb je te maken met onder andere de inbouw van dubbele bediening, de aanschaf van extra spiegels, onderhoud, reparatie, verzekeringen, afschrijving en wegenbelasting. Kies je voor leasen, dan ligt het risico op deze kosten bij de leasemaatschappij, en word je hierin ontzorgd.

Wil je weten wat de voordelen zijn van het (short)leasen van een lesauto? Lees dan de artikelen die eerder in deze serie zijn uitgekomen. Of neem contact op met een leasemaatschappij, zoals Lesautolease.nl.