Deel 5: een lesauto kopen, leasen of huren: advies

Vandaag publiceren we het vijfde en laatste deel in de serie artikelen over het kopen, leasen of huren van een lesauto. Vandaag gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag: welke lesauto past bij jou?

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Misschien heb je al ideeën bij de lesauto die je wilt gaan rijden. Merk, type en uitvoering: ze zijn vaak volkomen afhankelijk van je eigen voorkeuren. Toch is ook hier wel iets meer over te zeggen, vertelt Stefan van der Sanden van Lesautolease.nl. “De kosten die je maakt voor je auto, zijn niet alleen afhankelijk van het aanschafbedrag of de leasekosten die je maakt. Je moet ook rekening houden met je fiscale bijtelling. Die staat momenteel, voor niet-elektrische auto’s, op 22%. Over een duurdere auto moet je dus meer bijtelling betalen dan over een goedkopere. Bijtelling betaal je alleen wanneer je je zakelijke auto ook privé rijdt. Nu kun je natuurlijk zeggen dat je je lesauto niet privé wilt rijden, maar vaak is het juist interessant om deze wel ook privé te rijden. Je moet er in je kostenplaatje alleen wel even goed rekening mee houden. En dus ook in je keuze voor de lesauto waarin je wilt gaan rijden.”

Laat je goed adviseren

Leasen of kopen, benzine of diesel, privé gebruiken of niet…? Er zijn volgens Stefan ontzettend veel factoren die deze keuzes beïnvloeden. “Daarom gaat onze voorkeur ook altijd uit naar een persoonlijk adviesgesprek”, geeft hij aan. “Laat je goed adviseren door iemand die deskundig is én oprecht is in zijn adviezen. Op die manier kom je uiteindelijk tot de optimale keuze in jouw situatie.”

Meer weten? Kijk ook eens op websites van Lesautolease.nl en Lesautoverhuur.nl.