Nieuws voor rijscholen

elektrische auto's

Elektrische auto opladen in vijf minuten

vrijdag 10 mei 2019 | Miranda Schenkhuizen

Veel rijschoolhouders willen (nog) niet aan de elektrische auto omdat het opladen lang duurt. Even tanken tussen twee lessen door gaat immers veel sneller. Goed nieuws voor deze groep; het opladen van een elektrische auto hoeft binnenkort, waarschijnlijk, niet lang meer te duren. Nieuwe autofabrikant PiŽch claimt dat ze nu een lading van 80% (of 400 kilometer bereik) binnen vijf minuten in een auto kunnen laden.

VekaBest verkeersleermiddelen (advertentie)

Piech claimt dat het in samenwerking met batterijfabrikant Desten een nieuw soort li-ion batterij heeft ontwikkeld die niet alleen veel sneller kan op- en ontladen, maar die ook nog eens bijna niet opwarmt tijdens deze processen. Iets wat het grootste struikelblok is bij de accuís van hedendaagse elektrische autoís.

Waarheid onduidelijk

De nieuwe technologie moet over drie jaar terug te vinden zijn in de PiŽch Mark Zero. Van deze auto is echter op dit moment alleen nog een conceptmodel op de markt, waarbij het onduidelijk is of de claims van de maker waar zijn. Het bedrijf zegt intussen bewijs te hebben in de vorm van testuitslagen van de nieuwe batterijcellen. Helaas zijn de resultaten alleen te lezen op drie slecht ingescande a4-tjes afkomstig van verschillende testinstituten, dus of dit nu echt de werking bewijst valt nog te bezien..

Via

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dť nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!