Elektrische auto opladen in vijf minuten

Veel rijschoolhouders willen (nog) niet aan de elektrische auto omdat het opladen lang duurt. Even tanken tussen twee lessen door gaat immers veel sneller. Goed nieuws voor deze groep; het opladen van een elektrische auto hoeft binnenkort, waarschijnlijk, niet lang meer te duren. Nieuwe autofabrikant Piëch claimt dat ze nu een lading van 80% (of 400 kilometer bereik) binnen vijf minuten in een auto kunnen laden.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Piech claimt dat het in samenwerking met batterijfabrikant Desten een nieuw soort li-ion batterij heeft ontwikkeld die niet alleen veel sneller kan op- en ontladen, maar die ook nog eens bijna niet opwarmt tijdens deze processen. Iets wat het grootste struikelblok is bij de accu’s van hedendaagse elektrische auto’s.

Waarheid onduidelijk

De nieuwe technologie moet over drie jaar terug te vinden zijn in de Piëch Mark Zero. Van deze auto is echter op dit moment alleen nog een conceptmodel op de markt, waarbij het onduidelijk is of de claims van de maker waar zijn. Het bedrijf zegt intussen bewijs te hebben in de vorm van testuitslagen van de nieuwe batterijcellen. Helaas zijn de resultaten alleen te lezen op drie slecht ingescande a4-tjes afkomstig van verschillende testinstituten, dus of dit nu echt de werking bewijst valt nog te bezien..

Via »