Nieuws voor rijscholen

elektrische auto's

Elektrische auto’s vanaf 2020 een betere aankoop

woensdag 29 mei 2019 | Miranda Schenkhuizen

Op dit moment springen veel overheden nog bij om elektrische auto’s betaalbaar te maken voor het grotere publiek. Dat doen ze vooral met subsidies. Maar zelfs zonder hulp van de overheid zouden elektrische auto’s volgend jaar al een betere keuze voor de portemonnee zijn. Dat voorspelt de Telelegraaf naar aanleiding van eigen berekeningen van Bloomberg New Energy Finance.

VekaBest verkeersleermiddelen (advertentie)

Volgens Bloomberg is het vanaf halverwege volgend jaar verstandiger om een elektrische auto te kopen dan een diesel- of benzineauto. Vanaf dat moment is hij namelijk goedkoper op de langere termijn, stellen zij. Het gaat hier dus niet om een lagere aanschafprijs maar over het totaalplaatje over meerdere jaren, waarbij de elektrische auto een betere investering zou zijn.
De conclusie komt voort uit een combinatie van een dalende aanschafprijs (mede door de dalende accuprijzen), de beter wordende techniek en de lagere onderhoudskosten van elektrische auto’s. Het helpt ook erg mee dat een volle accu aanzienlijk goedkoper is dan een volle tank benzine of diesel.
 

Bron

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!