Nieuws voor rijscholen

CBR

Per 1 juni wordt achteruit rijden getoetst

vrijdag 31 mei 2019 | Miranda Schenkhuizen

Met ingang van 1 juni 2019 kunnen ‘recht achteruit rijden’ en ‘bocht achteruit’ worden getoetst in het autopraktijkexamen en de tussentijdse toets.

Lesautolease.nl (advertentie)

Beide bijzondere verrichtingen maken deel uit van de update van het autopraktijkexamen, die op 25 maart al is ingegaan. Het CBR heeft het toetsen van ‘recht achteruit rijden’ en ‘bocht achteruit’ ruim twee maanden opgeschoven, om opleiders de tijd te geven om dit goed aan te leren bij hun leerlingen.

Bijzondere verrichtingen

De overige bijzondere verrichtingen worden al sinds 25 maart getoetst. Hierbij gaat het om fileparkeren, parkeren in een haaks of schuin vak, omkeren door te steken, omkeren door een halve draai en de hellingproef. Van de in totaal zeven verrichtingen moeten er twee worden uitgevoerd in het examen en in de toets. Hiervoor kiest de examenkandidaat zélf een plek.

 


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!