Failliete rijschoolhouder

rijschool failliet

Verkeersschool Aalbregt uit Zoetermeer is failliet. Ze hebben vandaag hun activiteiten moeten staken. Dat heeft een hoop ellende tot gevolg. Meer dan 90 rijinstructeurs worden niet meer uitbetaald, leerlingen zijn hun geld kwijt en de eigenaar zelf is onder politiebegeleiding ondergedoken.

VekaBest verkeersleermiddelen

— Advertentie —

Gedupeerden hebben een facebookpagina in het leven geroepen waarop ze hun klachten en slechte ervaringen met elkaar kunnen delen. “Zou over vier weken mogen afrijden en dit gaat dus hierdoor niet meer door”, schrijft een gedupeerde. “Heb contact gehad met verschillende rijinstructeuren van het CBR en de eigenaar heeft niet eens de examens van het CBR betaald.”

Rijinstructeurs gedupeerd

Een rijinstructeur laat aan de redactie van Hart van Nederland weten: “Laatste maand (betaling voor maand mei) werd er deels aan een aantal rijinstructeurs wel uitbetaald en deels niet. Als reden werd er door de financiële partner aangegeven dat de eigenaar in Spanje is geskimd. Vandaag 26 juni omstreeks 11:00 werd op de zakelijke groepsapp van de eigenaar aangegeven dat Verkeersschool Aalbregt failliet is, en de eigenaar spoorloos blijkt te zijn.” De rijinstructeurs besloten daarop de lessen niet langer voort te zetten.

Naast de leerlingen en de rijinstructeurs is ook 123 Theorie de dupe van het faillissement. Het bedrijf zegt al bijna een half jaar geen geld te hebben ontvangen van de failliete rijschool. Dat bedrag zou opgelopen zijn naar bijna een ton. Het CBR heeft naar verluidt nog examens in reservering staan ter waarde van bijna 40 duizend euro.

Bedreigingen

De eigenaar, Ferry Aalbregt, zegt op zijn website: "Het personeel dat vanmorgen zou beginnen om de mensen persoonlijk te informeren is gedwongen geëvacueerd door serieuze bedreigingen met letsel of zelfs dood. Ook personeelsleden die alleen maar hun uiterste best hebben gedaan en ook gedupeerd zijn door onze val, worden thuis aan de deur met de dood bedreigd.

Aalbregt vervolgt: "Ook wij zijn deze ochtend onder politiebegeleiding ondergedoken. Dit omdat de woning, kinderen en wij persoonlijk worden bedreigd met de dood en er kogels in de brievenbus lagen. Het verhaal dat ik persoonlijk met al het geld zou zijn vertrokken naar het buitenland is een verzinsel."

Aalbregt stelt dus "onder politiebegeleiding ondergedoken te zijn". Dat wordt ontkend door een woordvoerder van de politie: "Niemand is onder politiebegeleiding ondergedoken. Aangifte doen tegen de verkeersschool heeft geen zin. De politie kan niets doen omdat het om een faillissement gaat."

Geste CBR

Ondanks dat het CBR een gedupeerde partij is, doet het toch een geste naar een deel van de gedupeerde leerlingen. Degenen die donderdag of vrijdag rijexamen moesten doen gewoon kunnen afrijden, maar dan moeten ze wel zelf een auto ritselen. Lees de reacties van gedupeerden in de Facebookgroep.