VRB:”Er is geen sprake van faillissement bij Verkeersschool Aalbregt”

Gisteravond berichtten wij er al over dat Verkeersschool Aalbregt uit Zoetermeer failliet zou zijn en al hun activiteiten moeten staken met een hoop vervelende consequenties. Brancheorganisatie VRB, waar Aalbregt lid van is, heeft twijfels over het faillissement van de rijschool. Peter van Neck, voorzitter van VRB vertelt ons:”Voor zover ik weet is er geen sprake van een faillissement”. Wel geeft de van Neck aan dat er al langer problemen zijn rondom de rijschool.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Van Neck:”Wij ontvangen al langer klachten over deze rijschool. Wij hebben dan ook eerder voor enkele leerlingen bemiddeld en zij hebben inmiddels hun geld terug gekregen. Dat lezen wij overigens nergens terug in de verhalen van de gedupeerde leerlingen.” De VRB heeft sinds de berichtgeving gisteren Aalbregt niet meer gesproken:”Zowel de rijschoolhouder als de rijinstructeurs zijn niet bereikbaar. Nu hoorden wij wel dat deze organisatie contact grotendeels alleen via facebook en instagram onderhoud. Van de rijschoolhouder hebben wij eerder wel een mobiel nummer gekregen om hem te bereiken op zijn vakantie adres in Spanje, waar hij naar ons weten verblijft. Maar ook op dit nummer is hij niet langer bereikbaar. Hierdoor weten ook wij niet wat hier gebeurd is maar voor zover wij weten is er van een faillissement geen sprake. Wel weten we dat bij eerdere klachten de rijschoolhouder aangaf dat het hem enigszins boven het hoofd groeide; de rijschool was zo groot geworden dat hij niet alles overzag. Maar of dat nu tot deze situatie geleid heeft? Wij hebben ergens het gevoel dat er iets tijdens de vakantie van de rijschoolhouder gebeurd is wat niet helemaal zuiver is.”

 

Zorgen groeide boven het hoofd

Bij de branchevereniging waren eerder geen grote zorgen omtrent de rijschool:”Achteraf gezien denk je dan, hadden we hem eerder moeten royeren of in contact moeten brengen met onze ondernemersklankbordgroep, zodat zij hem hadden kunnen helpen? Maar dat is achteraf gepraat. De klachten waren niet dusdanig dat wij ons grote zorgen maakten. Wel zagen we het achteraf gezien aankomen dat het hem enigszins boven het hoofd groeide, als je dan hoort dat leerlingen in november een pakket kopen en dan pas in maart starten met lessen, dan maak je het jezelf ook wel moeilijk.”

 

VRB kan niets betekenen

Voor de gedupeerde leerlingen zegt de VRB niets te kunnen betekenen. Van Neck:”Alle leerlingen die ons benaderen ontvangen een e-mail van ons met uitleg. Helaas kunnen wij niets voor ze betekenen, wij hebben geen garantiefonds of iets dergelijks. Wel vinden wij dit een erg vervelende situatie en leven we met de leerlingen mee. Het enige dat wij nu doen is de hele dag de telefoon opnemen en alle mailtjes afhandelen en eerlijk gezegd is dat al bijna meer werk dan wij aankunnen.”

CBR geeft geen garanties

Het CBR laat weten dat in ieder geval deze week alle examens doorgaan van de gedupeerde leerlingen. Irene van Helden, woordvoerster van het CBR vertelt: “Deze week gaan alle examens door. Wat er volgende week gebeurt weten wij nog niet. Wij kunnen geen garanties geven. Wel gaan we alle leerlingen bellen, dat sowieso en voor leerlingen voor wie er een examendatum gereserveerd staat houden wij een plekje vrij zodat zij wellicht via een andere rijschool examen kunnen doen.”

Branchevereniging BOVAG geeft aan helaas ook niets voor de leerlingen te kunnen doen. Tom Huyskens, woordvoerder van BOVAG:”Helaas kunnen wij deze leerlingen niet helpen. Deze rijschool was geen BOVAG-lid. Was hij dat wel geweest hadden leerlingen aanspraak kunnen maken op het garantiefonds en hadden we ze onder kunnen brengen bij andere rijscholen. Daarom roepen wij consumenten ook altijd op te kiezen voor een BOVAG-rijschool, dan hebben ze dit soort garanties wel.”

Spontane hulp rijscholen

Van Neck ziet intussen wel spontane hulp vanuit de rijschoolbranche ontstaan:"Ik lees online wel dat verschillende rijscholen hun auto aanbieden voor het rijexamen van deze leerlingen, zodat deze doorgang kunnen vinden." Op de vraag of VRB ook gaat bemiddelen tussen rijscholen en de leerlingen antwoord van Neck ontkennend:"Nee, wij zijn dit niet van plan. Wel trekken wij hier lering uit voor de toekomst."