FAM bestaat veertig jaar

De Federatie Autorijschool Management werd destijds op 10 maart 1977 opgericht door een groep vooruitstrevende rijschoolondernemers om de kwaliteit van rijscholen op te voeren en een waarborg te zijn voor betrouwbare rijinstructie.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De organisatie stelt zich ten doel de hoogste kwaliteit in rij- en theorieopleidingen te garanderen en ondersteunt de aangesloten verkeersscholen bij het management, de lesmethodes, de presentatie en de bewaking van de kwaliteit van de medewerkers. De FAM manifesteert zich als kenniscentrum. Met enige regelmaat verzorgen ze cursussen en symposium wat betreft verkeer en opleidingen. Ook is de FAM gericht op het uitwisselen van informatie en kennis binnen de verschillende aangesloten leden. 

Kennisdeling

Bij de oprichting werd al gelijk duidelijk dat je met samenwerken veel verder kunt komen. Ook Juanita van Rijswick-Modderman van Opleidingscentrum DIBO beaamt dit: “Het ging en gaat nog steeds om het uitwisselen van kennis, het bundelen van de gezamenlijke krachten en het continu verbeteren van de kwaliteit binnen de rijschoolbranche. Daarnaast is ook de onderlinge gezelligheid een belangrijk onderdeel van de FAM”. 

Vooruitstrevend

De FAM is al vanaf het bestaan een vooruitstrevende, moderne en naar de toekomst gerichte organisatie. “Ik weet dat de FAM in de begin jaren, na overleg met alle leden, het besluit nam om de opleiding voor vrachtautochauffeurs naar een hoger plan te tillen. In plaats van les te gaan geven met een Opel Blitz, hebben meerdere FAM-leden er toen gezamenlijk voor gekozen om een ‘echte’ vrachtauto aan te schaffen, namelijk de grotere Mercedes 12313. Dit werd vervolgens op spectaculaire wijze geïntroduceerd in de Groenoordhallen. Ze hadden zelfs de popgroep LUV geregeld als entertainment”. 

Groei

De afgelopen jaren heeft de organisatie zich goed doorontwikkeld en een mooie groei doorstaan. Inmiddels is de FAM vertegenwoordigd in diverse overlegorganen en organisaties waaronder Denktank, het CBR-overleg, het branchevoorzittersoverleg, Ministerie van Infrastructuur en Milieu en in Europees verband in de EFA / CIECA. 

HISWA

Van donderdag 9 maart tot en met zondag 12 maart staat de FAM op de HISWA om de BE-opleiding en vaarbewijs te promoten. Beursbezoekers worden daarbij de mogelijkheid gegeven om zelf te sturen in een Suzuki met boottrailer. Volgens van Rijswick is de HISWA is een goed voorbeeld van de samenwerking binnen de FAM. “Eén van de FAM-leden komt met de vraag of wij als FAM op de HISWA kunnen gaan staan en binnen twee dagen is alles geregeld. Een aantal FAM-leden staan er als rijinstructeur, terwijl anderen de stand bemannen. Iedereen helpt en denkt mee”.