Geen epilepsieaanval maar wel rijbewijs kwijt

De vrachtwagenchauffeur uit Ingen is, als het aan het CBR ligt, zijn groot rijbewijs kwijt. Het CBR stapte maandag in hoger beroep naar de Raad van State in Den Haag.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Medicijnen

De chauffeur is begonnen met het slikken van anti-epilepsiepillen omdat hij een goedaardige tumor had in 1991, die is toen met succes uit zijn hersenen verwijderd. De artsen hebben hem na de operatie geadviseerd om een anti-epilepsiepilletje in de laagste dosering te nemen, omdat er wat littekenweefsel kon ontstaan. De chauffeur kan volgens de artsen het pilletje nu achterwege laten, maar dat durft hij nog niet goed aan, zei zijn vrouw maandag in Den Haag.

Aanval

De man heeft nog nooit een epilepsieaanval gehad, maar volgens het CBR is het gebruik van het pilletje genoeg om zijn vrachtwagenrijbewijs in te trekken. Het CBR erkent dat de man niet aan epilepsie lijdt, maar volgens de regels van het CBR mag de bezitter van een rijbewijs 5 jaar lang geen epilepsieaanval hebben gehad en in diezelfde periode ook geen anti-epilepsiemedicijnen hebben gebruikt.

Toen de vrachtwagenchauffeur in 2014 zijn rijbewijs wilde vernieuwen, weigerde het  CBR hem een geschiktheidsverklaring te geven. De rechtbank verklaarde het beroep in maart van de chauffeur gegrond, daardoor kan de man nog gewoon achter het stuur zitten.
De uitspraak van de rechtbank wordt gedaan binnen zes weken.

Bron: Gelderlander