Geslaagde: “Ik ga toch geen week op mijn rijbewijs wachten!”

Je bent geslaagd voor je praktijkexamen en moet vervolgens wachten op je rijbewijs, want pas dan mag je officieel zelf rijden. Voor veel jongeren is dat erg lastig en zij vragen het rijbewijs daarom met spoed aan. Ook de 25-jarige Boyd Verwoerd uit Badhoevedorp kon niet wachten. “Ik hoop dat ik hem nog voor het weekend heb”, aldus Verwoerd.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Geslaagd

Verwoerd is in september begonnen met zijn rijles. “Ik had voor september al een aantal rijlessen gehad, maar ben toen gestopt.”
Zijn theorie-examen haalde Verwoerd in twee keer en zijn eerste praktijkexamen in februari haalde hij helaas niet. “Ik had de eerste keer geen specifieke ingreep, maar het totaal plaatje was het gewoon niet. Ik doe alles gewoon in twee keer”, zo lacht Verwoerd. En hoewel hij aangeeft in de ochtendles nog een fietser over het hoofd te hebben gezien, slaagde Verwoerd – inderdaad de tweede keer – wel voor zijn praktijkexamen.
“Mijn examinator was erg relaxed en vond mij goed rijden. Hij zag wel dat ik zenuwachtig was.”

Versneld

Verwoerd is zo blij met het feit dat hij geslaagd is dat hij niet meer kan wachten op zijn rijbewijs. “Ik heb hem versneld aangevraagd. Ik ga toch niet een week wachten! Ik heb jaren zonder gedaan, maar nu wil ik gewoon rijden.” De extra kosten voor het versneld aanvragen maken Verwoerd niet uit. “Ik hoop dat ik hem voor het weekend nog heb, dan ga ik lekker een rondje met mijn vriendin rijden. En ze hoeft zich geen zorgen te maken bij mij in de auto hoor, ik ben een echte man”, glundert de beginnende automobilist.