Geen parkeerboetes meer met nieuwe dienst Parkeerwekker

parkeren

Mensen die vaak hun auto 'even' parkeren zonder te betalen, krijgen er een hulpmiddel bij. De nieuwe dienst ParkeerWekker herkent de scanauto's van de gemeente en geeft een seintje, zodat nog snel de parkeermeter kan worden aangezet, schrijft het AD.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De dienst komt van een Amsterdamse start-up, en gebruikt dashcams en beveiligingscamera's die aan een netwerk worden gekoppeld. De camera's herkennen de parkeerhandhaving, waarna de foutparkeerders een smsje krijgen. Dan hebben ze vijf minuten de tijd om via een parkeerapp de betaling aan te zetten, schrijft het AD. Boete ontlopen!

Dekking netwerk

Elke camera met internetverbinding kan worden gebruikt om aan het netwerk gekoppeld te worden. 'Hoe meer camera's op het systeem zijn aangesloten, hoe beter de dekking van ParkeerWekker is, en hoe meer mensen een herinnering kunnen krijgen voor het betalen van parkeergeld', zegt ParkeerWekker. Het systeem werkt alleen bij daglicht, want de meeste consumentencamera's werken minder in het donker.

ParkeerWekker biedt de dienst nu in tien steden aan. Maar de dienst is nog niet helemaal actief, het zit nog in de testfase. In deze beta fase is er plaats voor 50 nieuwe leden, meldt de site. In deze fase willen ze het systeem goed kunnen testen en hoge kwaliteit service bieden.

Kosten

De dienst is niet gratis. De eerste 5 smsjes (alerts) zijn gratis, daarna kost elk alert € 1,49. Een boete kost al gauw € 50,00, geeft ParkeerWekker aan. Je kunt alerts inkopen per 10, 30 en 50 stuks. Hoe meer je er koopt, hoe meer korting je ontvangt. Je betaalt alleen voor alerts wanneer ParkeerWekker zijn werk goed doet en er ook daadwerkelijk een echte scanauto is gedetecteerd.