Grote rijscholen let op: vanaf het zesde voertuig gratis schorsing bij de RDW

Rijschool weijers

Door alle maatregelen staan de lesauto's nu (vaak) stil. De RDW breidt, naar aanleiding van vragen van BOVAG, vanaf gisteren de verzamelaarsregeling voor schorsen uit. Vanaf het zesde voertuig is het gratis.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Vanaf betaal je dus voor de eerste vijf voertuigen het reguliere schorsingstarief. Voor elk volgende voertuig is de schorsing gratis, laat BOVAG weten.

Voordelig

Het schorsen van voertuigen die langere tijd stilstaan is voordelig, omdat de eigenaar tijdens de schorsingsperiode niet aan de voertuigverplichtingen hoeft te voldoen (verzekering, motorrijtuigenbelasting en eventueel APK).

De voertuigen hoeven niet allemaal tegelijk geschorst te worden. De regeling geldt voor een periode van 3 maanden voor alle voertuigen, ongeacht de leeftijd. Normaal gesproken kunnen alleen oudere voertuigen met deze speciale regeling worden geschorst, maar vanwege de coronacrisis mag de verzamelaarsregeling nu gebruikt worden voor alle voertuigen.

Let op

Let op: Als de schorsing wordt beëindigt binnen één maand na het begin van de schorsing, moet alsnog de motorrijtuigenbelasting worden betaald over de periode waarin het kentekenbewijs was geschorst.

Hier kunt u de schorsing aanvragen.