Henk Reinink wilde net af gaan bouwen

Rustig. Aardige man. Geliefd. Gewaardeerd door collega's. Zomaar wat omschrijvingen van rijinstructeurs als ze gevraagd wordt naar Henk Reinink.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

,,We hadden dinsdagochtend allebei een leerling die examen deed. Het lesuur daarna is het gebeurd. Verschrikkelijk,” aldus Michael Sonderman, eigenaar van de Hilversumse rijschool Bosch Veenstra. ,,Ongelooflijk aardige man. Geliefd en gewaardeerd in onze wereld. We kennen ook rotte appels, dat was hij zeker niet. Hij vertelde dat hij inmiddels een aow’tje heeft en aan het afbouwen is. Ik geloofde gewoon niet dat hij al 66 was. Hij zag er echt veel jonger uit.”

Vathorst

,,Hij heeft tien jaar bij ons gewerkt. Rustige, aardige man”, vertelt Jan ter Beek, eigenaar van de gelijknamige rijschool in Bussum aan de Gooi- en Eemlander. ,,Kippenvel toen ik het hoorde. Toen hij naar Vathorst verhuisde is hij een eigen rijschool begonnen. Het Gooi kende hij goed, dat bleef zijn werkgebied.”

Rijinstructeurs in actie

De honderden rij-instructeurs in de regio hebben na het ongeluk intensief contact met elkaar via verschillende whatsappgroepen.

,,Iedereen steunt en belt elkaar. Maar de lessen moesten dinsdag gewoon doorgaan. Ook voor de leerlingen is het heftig”, weet Ter Beek. ,,Het is voor veel mensen hun grootste nachtmerrie. Instructeurs komen niet bij elkaar over de vloer, maar we kennen elkaar wel allemaal. Onderweg steek je je hand even op.”

De uitvaart van Henk Reinink vindt dinsdag in Leusden plaats. Veel collega-instructeurs uit de regio nemen dan afscheid van hem.