Het Nationaal Chauffeurs Onderzoek 2017: Jonge vrachtautochauffeurs zeer tevreden [infographic]

Uit het Nationaal Chauffeurs Onderzoek is deze week gebleken dat jonge vrachtautochauffeurs (18 tot en met 35 jaar) erg tevreden zijn met hun ban als beroepschauffeur. Gemiddeld waarderen ze hun baan met een 8. Ook blijkt de meerderheid tevreden te zijn met de huidige werktijden.

VERJO

— Advertentie —

Het onderzoek werd geïnitieerd door Logistic Force. Er deden in totaal 848 chauffeurs mee aan de enquête. Daarbij werd een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de mening van de jongere chauffeurs en chauffeurs van 35 jaar en ouder.

Belangrijkste resultaten

De groep jonge chauffeurs geeft de werkgever een 8,4 als het aankomt op het geven van complimenten en het tonen van waardering. Ook over het contact met collega chauffeurs zijn ze erg tevreden, blijk uit het gemiddelde cijfer van 8,2. Humor op de werkvloer (of onderweg) scoort het hoogst met maar liefst 8,9. Van alle ondervraagde chauffeurs verwacht 74 procent van dat er over 10 jaar, ondanks de technologische ontwikkelingen, meer chauffeurs nodig zijn.

Groot tekort

De uitslag is opvallend omdat de branche al tijden kampt met een groot tekort aan beroepschauffeurs. Met name jongeren blijken weinig belangstelling te hebben voor een baan als chauffeur. Werkgevers, vakbonden en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben hun handen ineen geslagen om de werkgelegenheid binnen de branche te stimuleren. Simon Loos startte eind vorig jaar nog een nieuwe wervingscampagne genaamd ‘in 100 dagen 100 chauffeurs’. Dit leverde het bedrijf uiteindelijk 182 nieuwe chauffeurs op.

Bekijk hieronder de hele infographic