Hogere omzet voor de autosector

Gedurdende de eerste helft van 2016 zag de auto- en motorbranche een omzetstijging van 7,5 procent. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de omzet in zowel het eerste als tweede kwartaal voor alle deelbranches hoger lag dan in dezelfde periode in 2015.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Cijfers

De omzet van de auto- en motorbranche nam sinds 2011 niet zo sterk toe als in de eerste zes maanden van dit jaar. De grootste omzetstijging was zichtbaar binnen de bedrijfsautobranche, de omzet nam er toe met 15 procent. Ook autoservicebedrijven realiseerden een flinke omzetstijging, de hoogste in veertien jaar. In de grootste branche, die van de personenauto’s, nam de omzet toe met ruim 7 procent ten opzicht van 2015. De grootste omzetgroei sinds 2000.

Vertrouwen

Ondernemers binnen de auto- en motorbranche zijn aan het begin van de tweede helft van 2016 positief gestemd. Dit is ook te zien aan het aantal openstaande vacatures binnen de branche. Dit aantal nam met 800 toe tot in totaal 2600 vacatures, het hoogste aantal sinds het derde kwartaal van 2008. 

Bron: Blikopnieuws