Veilig Verkeer Nederland:”Uber moet in de ban”

Veilig Verkeer Nederland (VVN) pleit voor een ban op taxidienst Uber, nadat er vier dodelijke ongevallen plaatsvonden in zes weken tijd, waarbij Uberchauffeurs waren betrokken.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

In zes weken tijd vielen er vier doden bij ongevallen waarbij een Uber-taxi was betrokken. VVN vindt het onverantwoord dat er niet wordt ingegrepen, laten zij weten in de Telegraaf. Dat Uberchauffeurs voor zeer scherpe prijzen moeten rijden, zorgt voor hard en onverantwoord rijgedrag, zegt een woordvoerder, Daarom pleit VVN  voor eenzelfde regelgeving voor Uberchauffeurs als reguliere taxichauffeurs. Op dit moment gelden voor Uber-chauffeurs lichtere eisen dan voor taxichauffeurs die zijn aangesloten bij een centrale.

Maximum aantal ritten

VVN vindt dat het verdienmodel van Uber moet worden aangepast, zoals een maximumaantal ritten per chauffeur per dag, om zo de haast van chauffeurs en daarmee de verkeersveiligheid te verbeteren. Uber heeft toegezegd om mee te zoeken naar oplossingen voor problemen veroorzaakt door taxi's in Amsterdam.

 

lees ook »