Nieuws voor rijscholen

enquête praktijkbegeleiding

In België kunnen ouders voor 15 euro een lesauto huren

donderdag 31 januari 2019 | Miranda Schenkhuizen

In België kunnen ouders sinds kort een lesauto huren om hun kinderen rijles te geven. De zogenaamde ‘rijschoolwagen’ zorgt ervoor dat ouders hun kind niet meteen in hun eigen auto hoeven te laten rijden en zou ook een uitkomst zijn voor ouders die zelf een automaat rijden.

Dation Rijschool Software (advertentie)

De start-up Conduct, die de lesauto’s verhuurd, is een initiatief van de RACB (Royal Automobile Club of Belgium) en verhuurt speciaal uitgeruste en verzekerde auto’s. De auto’s zijn voorzien van extra snufjes die een ‘rijinstructeur’ nodig heeft om zijn of haar werk naar behoren uit te kunnen oefenen, zoals extra pedalen en een extra achteruitkijkspiegel.

In België is het de gewoonte dat ouders hun kinderen zelf leren rijden. Onder begeleiding van een ouder, of andere begeleider, mogen Belgische leerlingen al rijden voor ze een rijbewijs hebben.

Meer via

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!