Nieuws voor rijscholen

Rijbewijs halen

Jongeren krijgen ongeldig verklaard rijbewijs terug

woensdag 11 juli 2018 | Miranda Schenkhuizen

Sinds 15 maart is definitief ingevoerd dat je vanaf 17 jaar je rijbewijs kunt halen. Omdat het rijbewijs van 17-jarigen die zonder begeleider rijden niet meer zomaar ongeldig verklaard kan worden, krijgen eerder bestrafte jongeren hun rijbewijs terug.

Lesautolease.nl (advertentie)

Per 15 maart is het ingevoerd dat je vanaf je 17e je rijbewijs mag halen. Tot je 18e jaar rijd je dan verplicht met een ervaren begeleider. Al meer dan 250.000 17-jarigen hebben zo hun rijbewijs gehaald.

Ongeldig verklaard

Sinds de definitieve invoering van 2todrive heeft het CBR zes keer een rijbewijs van een jongere ongeldig verklaard omdat de bestuurder reed zonder begeleider. Volgens de nieuwe wetgeving voor 17-jarige bestuurders kan dit echter niet meer. Jongeren die rijden zonder begeleider moeten sinds 15 maart via het strafrecht vervolgd worden.

Rechtzetten

Daarom gaat het CBR de eerder ongeldig verklaarde rijbewijzen teruggeven aan de jongeren. “Wij gaan dit rechtzetten” aldus het CBR.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!