Nieuws voor rijscholen

rijinstructeur worden

Langere wachttijd na afgebroken rijexamen

woensdag 11 juli 2018 | Miranda Schenkhuizen

Kandidaten bij wie het examen wordt afgebroken vanwege gevaarlijk rijgedrag moeten vanaf najaar 2018 minimaal 6 weken wachten voor ze een herexamen mogen doen. Dat maakt het CBR bekend,

Dation Rijschool Software (advertentie)

Het CBR benadrukt het belang van een goede rijopleiding. Het CBR:” Helaas zien we dagelijks examenkandidaten die tijdens hun opleiding niet goed zijn voorbereid op het praktijkexamen voor de auto. Daarom nemen we maatregelen voor kandidaten bij wie het examen wordt afgebroken vanwege verkeersgevaarlijk rijgedrag.”

Niet klaar voor examen

Vanaf het najaar 2018 kunnen deze kandidaten niet eerder dan na 6 weken een herexamen doen. Het CBR verwacht namelijk dat zij deze 6 weken minimaal nodig hebben om het gewenste rijgedrag aan te leren. Nu ligt de verplichte wachttijd nog op 2 weken, net als bij andere gezakte kandidaten. In deze tijd van economische groei en oplopende wachttijden voor het rijexamen is een bijkomend voordeel, dat de beschikbare examencapaciteit niet onnodig wordt gebruikt door kandidaten die nog niet klaar zijn voor het examen.

Slagingsperecentage

Het gemiddelde slagingspercentage voor het autorijexamen is in de afgelopen jaren weliswaar iets gestegen, maar ligt met 50 % toch laag. Door een goede voorbereiding op het examen zal dit percentage hoger worden.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!