Rijinstructeur voor de rechter voor onzedelijk betasten 17-jarige leerlinge.

Een 46-jarige rijinstructeur uit Leeuwarden verscheen gisteren voor de rechter voor het onzedelijk betasten van een 17-jarige leerlinge in juni 2016. Tegen hem wordt een taakstraf van 120 uur, voorwaardelijke celstraf en meldplicht reclassering geëist.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Op 2 juni 2016 zette de instructeur tijdens de rijles de auto stil op het terrein van het CBR aan de DouweTammingawei . Hij kuste de 17-jarige leerlinge en betastte haar op meerdere plekken op het lichaam, verklaarde zij. Na de aangifte door het meisje vond de recherche talloze seksueel getinte Whatsapp-berichten van de rijinstructeur aan de tiener, voorafgaande het incident.

Spijt

De rijinstructeur betuigt spijt van het incident maar doet de berichtjes af als ‘grappen en grollen’. De officier van justitie betwijfelt dat ten zeerste omdat de berichtjes seksueel expliciet waren. Hij vindt de toespelingen van de rijinstructeur erg expliciet en die van de leerlinge meer ‘wat lacherig’.

Uitspraak

“Ik weet oprecht niet hoe het heeft kunnen gebeuren. Het zal nooit weer gebeuren”.verklaarde de instructeur in de rechtbank. Naast zijn spijtbetuiging biedt de instructeur ook aan om camera’s in zijn auto op te hangen. Al weet hij  niet zeker of dat mogelijk is vanwege privacy van leerlingen.

De rechtbank in Leeuwarden doet op 23 januari uitspraak. De advocaat van de 46-jarige rijinstructeur heeft de rechtbank gevraagd rekening te houden met de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), die hij nodig heeft om zijn beroep uit te mogen blijven voeren.