Lage olieprijs scheelt jaarlijks 1500 euro per lesauto

Olieprijzen blijven dalen. Dinsdag kostte een liter Euro95 bij enkele pompen nog maar 1,37 euro. Voor rijschoolhouders scheelt dit behoorlijk in de kosten.

VERJO

— Advertentie —

Daling

Sinds juli 2014 zijn de prijzen bij tankstations met 30 cent per liter gedaald. Gemiddeld rijdt een automobilist met een personenauto per dag ongeveer 37 kilometer wat neerkomt op ongeveer 13.500 kilometer per jaar.  Een daling van 30 cent per liter betekent op jaarbasis voor de gemiddelde automobilist - die op benzine rijdt - een kostenbesparing van ruim 300 euro ten opzichte van de prijs die gehanteerd werd voor juli 2014.

Rijschoolhouder bespaart flink

Je kunt je voorstellen dat goedkoper tanken voor onder andere rijschoolhouders een flinke besparing oplevert. Laten we zeggen dat een gemiddelde lesauto zo’n 65.000 kilometer per jaar rijdt.  Met een daling van 30 cent ten opzichte van de prijs die gehanteerd werd voor juli 2014 bespaart een rijschoolhouder met zijn lesauto gemiddeld bijna 1500 euro op jaarbasis.
Toch veranderen rijschoolhouders de lesprijzen nog niet, zo zegt ook een medewerker van Rijschool Overtoom in Amsterdam. “Eerlijk gezegd, nee wij veranderen de prijs niet. Er is ook een tijd geweest dat de olieprijzen veel hoger lagen, daar hebben wij toen ook niks mee gedaan. We hebben de lesprijzen toen stabiel gehouden, zoals we dat nu ook doen.”

Toekomst

Brandstofprijzen zijn in vier jaar nog niet zo laag geweest als dat ze nu zijn. Paul van Selms, eigenaar van UnitedConsumers verwacht dat de daling voorlopig doorzet, zo zegt hij tegen de Telegraaf. “Het einde van de prijsdaling is nog lang niet in zicht. Deze hele maand januari zal het nog blijven dalen, daar ben ik zeker van. Waar het eindigt weet ik niet.”
Rijschool Overtoom in Amsterdam zal pas in de toekomst gaan nadenken over lesprijsveranderingen. “Mocht de olieprijs zich verder ontwikkelen zullen wij misschien een aanpassing doen, maar voorlopig nog niet.”