Volgers Rijschoolvandaag.nl: Rijschoolkiezer CBR bedroevend slecht

De vernieuwde CBR-site is nu enkele dagen online en daarom vroegen wij onze volgers op facebook wat zij ervan vinden. Is de nieuwe website een verbetering? En wat te denken van de rijschoolkiezer? De meningen kwamen veelal overeen: De website is geen verbetering en de rijschoolkiezer functioneert niet goed.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Het CBR lanceerde vorige week de nieuwe website met rijschoolkiezer Met de nieuwe website wil het CBR kandidaten die een rijschool zoeken beter voorzien van informatie en ertoe bewegen een goede rijschool te kiezen. Door de slagingspercentages duidelijker weer te geven hoopt het CBR een goed overzicht te geven van betere en minder goede rijscholen.

Treurigheid

De rijschoolkiezer lijkt echter nog niet naar behoren te functioneren. Miranda Geijsen van Verkeerschool Mika spreekt over ‘Treurigheid’. Geijsen: “Men telt de eerste examens bij de herexamens op en noemt het totaal ‘behaalde examens’. De eerste examens worden bijna nooit allemaal behaald, daarom heb je herexamens. Die som klopt dus niet.” Richard-avalon Auto-motorrijschool sluit zich daarbij aan: “Gegevens kloppen niet of zijn niet volledig”.

Totaal onbruikbaar

Ook rijinstructeur Bart Hogeweg vindt de informatie niet duidelijk weergegeven: “Zoek een rijschool in mijn gemeente, krijg ik een oerwoud aan rijscholen op mijn scherm, pagina's lang met rijscholen uit alle windstreken van ons koninkrijk. Na lang zoeken duiken er namen op van rijscholen die niet bestaan, althans niet in mijn gemeente. Totaal onbruikbaar om als leek een goede rijschool in de buurt te vinden. Je kunt beter en sneller op internet googlen”. Ad Spijkers van Spijkers autorijschool deelt die mening: “Als je een autorijschool in Tilburg zoekt, komt heel Brabant voorbij”.

Niet uit de verf

Ook rijschoolhouder Lex van der Steen loopt tegen problemen aan: “Als je klikt op Almere bvb. Komen de wijken apart waar je op kunt klikken. De consument lees (leerlingen of ouders) kijken echt niet naar het wijkje waar ik woon. Vind ik een groot nadeel.” Ook vindt hij dat de consument niet de juiste informatie krijgt voorgeschoteld: ”Als het slagingspercentage voor de consument duidelijk moet zijn komen ze hier op het verkeerde been uit. Als je gaat zoeken op aflopende slagingspercentage kom je meteen op die van 100%. Maar mensen kijken dan niet meteen naar het aantal examens die deze rijschool heeft. De betere rijscholen komen hier echt niet uit de verf.. zoals het was, was het beter”.