LBKR biedt petitie aan voor verkeerslessen aan Tweede Kamer

LBKR petitie

Gisteren heeft de Landelijke Beroepsvereniging Kwaliteitsbevordering Rijschoolbranche (LBKR) een petitie aangeboden aan Tweede Kamerleden, om verkeerseducatie in het onderwijs onder de aandacht te brengen.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Om 13.30 uur werd het bestuur van LBKR en Motorrijdersvereniging MAG verwacht in Den Haag om de petitie 'Verkeerseducatie op het voortgezet onderwijs' aan te bieden aan diverse kamerleden van de vaste commissie van Infrastructuur en Waterstaat. Commissievoorzitter Agnes Mulder (CDA) nam namens de commissie de petitie in ontvangst.

LBKR en MAG willen er op deze manier voor zorgen dat de vorming van de verkeersmentaliteit hoger op de politieke agenda komt te staan.

Online petitie

De beroepsvereniging begon in september een online petitie om verkeerseducatie op het voortgezet onderwijs een vast onderdeel te maken. Het LBKR zegt dat de gebrekkige kennis van de verkeersregels onder jongeren al jaren een doorn in het oog is van rijinstructeurs. En dat vormen van de verkeersmentaliteit niet gaat in de 45 uur die een gemiddelde rijopleiding duurt. Deze petitie werd 180 keer ondertekend.

Verkeerseducatie

Het structureel aanbieden van verkeerslessen op school is volgens LBKR essentieel om de kennis van verkeersregels onder jongeren te vergroten, het gewenste verkeersgedrag te stimuleren en een positieve impuls te geven aan de verkeersmentaliteit.