LBKR gaat door als vereniging 'We willen vaker meepraten'

De LBKR maakte afgelopen vrijdag, tijdens een door hen georganiseerde dag voor rijinstructeurs en rijschoolhouders, bekend door te gaan als vereniging. Een volgende stap om LBKR als serieuze partij binnen de rijschoolbranche op de kaart te zetten.

VekaBest verkeersleermiddelen - 2

— Advertentie —

Jos Post, voorzitter van de LBKR: ”We hebben vooral besloten door te gaan als vereniging om onszelf beter te positioneren in de branche. Op het moment willen partijen als VRB, BOVAG en FAM niet met ons om tafel omdat we als stichting geen ruggespraak zouden hebben met onze leden. Alhoewel we dit al wel deden, is het als vereniging verplicht dit te doen en daarmee ook duidelijker voor anderen. Waar we met IBKI al langer om tafel zitten en de directeur, Jim Schouten, vrijdag ook aanwezig was, hopen we hiermee de weg vrij te maken om met andere partijen binnen de rijschoolbranche het gesprek aan te gaan.”

Succesvol jaar

Tijdens de door de LBKR georganiseerde rijschooldag werd er teruggeblikt op een succesvol jaar. Post: ”Er zijn veel ontwikkelingen geweest het afgelopen jaar; de nieuwe WRM, de oprichting van het broodfonds en de introductie van het rijleskeurmerk. Allemaal zaken waar het LBKR een rol in gespeeld heeft en waar we op een positieve manier invloed hebben gehad.”

Kijken naar wat wel mogelijk is

Positiviteit is ook hetgeen waar het LBKR mee verder hoopt te gaan. Post: “Het is heel belangrijk dat we in de rijschoolbranche de neuzen dezelfde kant op krijgen en positief de toekomst in gaan. Er gaat al zoveel goed in de rijschoolbranche en toch is onze branche vaak negatief in het nieuws. Daar kunnen we samen iets aan doen. Door bijvoorbeeld samen de ontwikkeling van de nieuwe WRM te bekijken, naar hoe nu de bijscholing ingericht moet worden en hoe de branche verder geprofessionaliseerd kan worden. Emiel Roemer zei afgelopen vrijdag in zijn toespraak ‘Het kan wel!’ en zo staan wij er ook in; we moeten samen kijken naar wat er wel mogelijk is!”