LBKR over verbod: 'Dubbel gevoel, maar noodzakelijk'

bestuur LBKR

Nu er sinds gisteren een verbod is op het geven van rijles, kunnen de brancheorganisaties rustig ademhalen. De Landelijke Beroepsvereniging Kwaliteitsbevordering Rijschoolbranche was een van de eerste organisaties die zei dat rijles geven eigenlijk niet meer kon. "We zijn nog niet klaar, dit wordt nog vervolgd."

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Gisteren werd bekend dat 'het uitoefenen van alle vormen van contactberoepen wordt verboden'. Dit verbod brengt eindelijk duidelijkheid voor de rijschoolbranche. 

Inspanning

Een van de eerste organisaties die aandrong om te stoppen met van het geven van rijles, was LBKR. "Gezien alle ontwikkelingen op dit moment in de wereld en dus ook in Nederland vinden wij dat ook de rijschoolbranche hierin de maatschappelijke verantwoordelijkheid moet nemen", schreef de organisatie half maart.

"Gisteravond heeft ook ons het bericht bereikt dat de rijlessen miv direct ook verboden zijn", zegt voorzitter Jos Post. Nu het verbod van kracht is, is hij blij dat de alle inspanningen hebben gewerkt. "Ik wil graag benadrukken dat dit een teaminspanning is geweest van alle brancheverenigingen (FAM, VRB, BOVAG EN LBKR) samen." 

Hens aan dek

Maar Post realiseert zich ook dat dit nog niet het einde van het verhaal is. "Onverminderd blijft van kracht dat dit allemaal heel dubbel is. Enerzijds de gezondheid, anderzijds het verlies aan inkomen. Beide zijn basis voor je bestaansrecht. Hiermee wil ik ook aangeven dat we nog niet klaar zijn, nu alle hens aan dek voor aanvullende financiële steun."