Malafide rijschoolhouder uit Arnhem licht leerlingen op

politie

Rijschool Cosma in Arnhem zou meerdere leerlingen nog lessen of geld zijn verschuldigd, maar is met de noorderzon vertrokken, schrijft De Gelderlander. Hij zou inmiddels in Afrika zitten, zeggen zijn buren.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Vijf gedupeerde leerlingen hebben schriftelijke verklaringen afgelegd over de vermeende wanpraktijken van de Arnhemse rijschoolhouder, blijkt uit inzage in stukken door De Gelderlander. Officieel heeft hij alleen twee vestigingen in Nijmegen, maar die staan al geruime tijd leeg. 

Rijles

Een gedupeerde die haar verhaal bij de krant doet geeft aan dat ze maar vier van de dertig autorijlessen heeft gehad. Een ander vertelt dat hij zijn motorrijbewijs inmiddels maar bij een andere rijschool heeft moeten halen. Verhaal halen kunnen ze niet, omdat de rijschool inmiddels is opgeheven. 

Ook heeft Cosma formeel in Arnhem nooit een rijschool gehad, maar was daar wel actief, schrijft de krant. In Nijmegen had hij twee vestigingen, maar daarvan is er eentje opgeheven en de ander zit dicht. 

Rijschool

Rijschool Cosma is in 2014 opgericht door een voormalig asielzoeker uit Congo. Hij zou in 2000 naar Nederland zijn gekomen en had zichzelf opgewerkt van fietshersteller tot rijschoolhouder. Ook kwam hij wel eens in het regionale nieuws door goede daden, maar ergens is het misgegaan.

In zijn woning in Arnhem zou een wietkwekerij zijn gevonden in februari. Zijn buren hebben hem al wekenlang niet gezien. Het is niet bekend hoeveel slachtoffers hij heeft gemaakt. De politie doet nog niets omdat er nog geen aangifte is gedaan. Lees het hele verhaal hier.