'Meisjes eerder rijles', 1 april-grap SGP?

Vorige week stelde de politieke partij - de SGP - voor om meisjes vanaf 16 jaar het rijbewijs te laten halen. De partij zou met dit voorstel zijn gekomen aan de hand van de goede resultaten van het experiment 2toDrive. Toch was de insteek van dit onderwerp een 1-april grap, zo zegt een woordvoerder van de partij. “We hebben deze actie bedacht als 1 april-grap, maar zo langzamerhand zijn we als partij wel serieus.”

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Grap?

Hoewel de politieke partij vorige week nog aangaf dat het betreffende dit onderwerp niet om een 1 april-grap ging, maar dat de timing niet 'handig' was. Blijkt dat het nu toch gaat om een 1 april-grap, maar wel een 1 april-grap waar de partij zelf achterstaat. “We wilden wat aandacht genereren door op een leuke manier het onderwerp discriminatie aan te pakken, toch blijkt dat er in dit onderwerp een grote kern van waarheid zit. Meisjes zouden in feite eerder het rijbewijs kunnen halen als je de onderzoeken er op na slaat”, aldus de woordvoerder van de partij.  
Ook vorige week zei SGP-kamerlid Roelof Bisschop het volgende: “Meisjes beginnen de puberteit eerder en maken op cognitief niveau een heel andere ontwikkeling door. Een best serieus punt om over te praten.”

Nadenken

De SGP bedacht dus eigenlijk een 1 april-grap die de partij zelf aan het denken heeft gezet. “We gaan het niet nu direct op de agenda zetten, maar het is wel iets om over na te denken. En dat gaan we zeker doen”, eindigt de woordvoerder van de partij.