Nieuws voor rijscholen

Rijbewijs halen

Midden-Groningen bezorgt vanaf maandag rijbewijs aan huis

vrijdag 05 oktober 2018 | Miranda Schenkhuizen

Gisteren berichtten we erover dat in Arnhem, en inmiddels trouwens ook in Utrecht, mensen online hun rijbewijs kunnen verlengen. En dat ze daarmee een ritje naar het gemeentehuis bespaart wordt. In de gemeente Midden-Groningen kunnen mensen hun rijbewijs nog niet online bestellen maar twee maal naar het gemeentehuis hoeft daar ook niet langer, want daar starten ze maandag 8 oktober met het bezorgen van paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen. De aanvrager kan het reisdocument door heel Nederland laten bezorgen, waar hij of zij het persoonlijk in ontvangst kan nemen.

Dation Rijschool Software (advertentie)

Bewoners hoeven vanaf maandag dus nog maar één keer naar het gemeentehuis te komen bij de aanvraag van een nieuw paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs. En mocht hier in de toekomst ook het online verlengen van het rijbewijs ingevoerd worden; hoeven mensen helemaal niet meer naar het gemeentehuis om het rijbewijs te verlengen.

Rijbewijs alleen onder werktijd

De paspoorten en identiteitskaarten kunnen van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur en 22.00 uur en zaterdag tussen 08.00 uur en 18.00 uur op elk adres in Nederland bezorgd worden, als de aanvrager het document maar persoonlijk in ontvangst neemt..Rijbewijzen worden overigens alleen bezorgd van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur. Dit kan alleen op werkdagen omdat een medewerker van de gemeente gelijktijdig met de bezorging van het rijbewijs, de overdracht in de computer moet invoeren.

Meer via

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!