Minister Grapperhaus: Rijden met verlopen rijbewijs wordt niet gedoogd

75-plussers mogen voorlopig nog niet doorrijden met hun verlopen rijbewijs. Minister Grapperhaus is niet bereid om een verlopen rijbewijs van 75-plussers te gedogen. De Minister van Justitie en Veiligheid wil wachten op nieuwe wetgeving, die ervoor zorgt dat ouderen een jaar kunnen doorrijden met hun verlopen rijbewijs. Dat gaf Grapperhaus aan in een debat dat gisteren plaatsvond over het onderwerp.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

"We kunnen in regelgeving geen uitzondering maken", zei de Minister in het debat over de lange wachttijden bij het CBR. Ook Minister Cora van Nieuwenhuizen, die de coulanceregeling  voor 75-plussers initieerde, geeft aan alles in het werk te stellen om de procedure te versnellen maar te moeten wachten op de nieuwe wetgeving. Eerder gaf zij al aan te verwachten dat de regeling niet voor 1 december in werking zal treden.   

Problemen oplossen

Intussen wordt er aan alle kanten geprobeerd de problemen bij het CBR rondom medische keuringen en lange doorlooptijden bij het aanvragen van een rijbewijs op te lossen. Gisteren kondigde Minister van Nieuwenhuizen aan samen met ex-Prorailtopman Pier Eringa de top van de organisatie aan te pakken.