Nieuws voor rijscholen

Nota van wijzigingen WRM weer later naar de Kamer

Morgenmiddag de tweede termijn van het WRM debat

dinsdag 20 november 2018 | Miranda Schenkhuizen

Morgen om 16.30 is het dan zover; de WRM (Wet Rijonderricht Motorrijtuigen) wordt verder behandeld in de Tweede Kamer. Het debat werd in september na de eerste termijn geschorst.

VekaBest verkeersleermiddelen (advertentie)

Reden voor de schorsing was enige twijfel over het wel of niet handhaven van de sanctie op de praktijkbegeleiding.  De minister gaf aan er wel voor open te staan om het afschaffen van de sanctie te bespreken mits er een alternatief op tafel komt. De partijen CDA, SP, D66 en PVV werkten de afgelopen maand aan een alternatief waarbij zij de sanctie willen laten vervangen door een intervisie met examinator, waarbij instructeurs die niet slagen zelf een herexamen moeten bekostigen. Zij bieden dit voorstel middels een amendement aan.

 

Sanctie niet zomaar afschaffen

Gisteren schreef Rijschoolvandaag.nl er al over dat dit voornemen voor veel onrust in de branche zorgt. Leden van o.a. de FAM, BOVAG en VRB zijn er op tegen om de sanctie zomaar af te schaffen.

 

Lees ook: Rumoer richting vervolg WRM debat

Voor invoeren WRM

Het ziet ernaar uit dat, naast de discussie over de sanctie, de diverse partijen er wel allemaal voor zijn om de WRM snel in te voeren. Hieronder valt onder andere de invoering van de VOG en het terugbrengen van de praktijkbegeleiding van twee keer naar één per vijf jaar.

 


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!