Motorinstructeurs gezocht voor buitenlandse bijscholing

Anton Vos, rijschoolhouder van Verkeersschool Vos is op zoek naar motorinstructeurs die het leuk vinden extra Duitse bijscholing te volgen. De rijschoolhouder reisde al eerder naar Italië voor de bijscholing en gaat nu dus voor de tweede keer naar de Dolomieten. “Hoewel de bijscholing niet wettelijk in Nederland geldig is, leer je er gigantisch veel van. En daar gaat het om”, aldus Vos.

VERJO

— Advertentie —

Het is niet gebruikelijk om bijscholing in het buitenland te volgen, maar het kan nu dus wel. “Ik ben na mijn goede ervaringen van vorige keer in gesprek gegaan met de partij die de Duitse bijscholing geeft. Zodoende heb ik extra plekken kunnen regelen voor Nederlandse motorinstructeurs die het leuk vinden extra bijscholing te volgen”, zo zegt Vos. Naast Vos is er ditmaal plek voor vijf andere motorinstructeurs. “Twee plaatsen zijn inmiddels vervuld. Maar er zijn er dus voor de liefhebber nog een paar.”

Extra

Vos geeft aan tijdens de WRM-bijscholing in Nederland het gevoel te hebben te weinig te leren. Daarom verlegt hij letterlijk zijn grenzen. “Dit doe ik enkel om mij verder te ontwikkelen. Er is naar mijn idee meer dan datgene dat er in Nederland wordt aangeboden. Ook zijn er grote verschillen in lesgeven, wetgeving en opleiding tussen Duitsland en Nederland. Daar kunnen we alleen maar van leren.” 

Cursusdagen

Van 1 tot 3 juni zal de cursus in de Dolomieten plaatsvinden. Volgens Vos moet je enkel de Duitse taal een beetje spreken en natuurlijk een enorme passie hebben voor je vak. Meer informatie is te vinden op de website van de ‘Dolomieten tour’ of via 'Rijschool Vos'. “Als je mee wilt, wees dan snel het zijn nog maar een paar plaatsen”, aldus Anton Vos.