Nieuws voor rijscholen

Aanpassing rijexamens belgie

‘Nep-rijinstructeur’ betrapt in België bij autocontrole onder rijscholen

maandag 11 maart 2019 | Miranda Schenkhuizen

In België hebben de douane, arbeidsinspectie en de politie gisteren verschillende wagens geïnspecteerd, waaronder die van een aantal rijscholen. De politie betrapte één nepinstructeur die ‘zwart’ lesgaf, zonder licentie.

VekaBest verkeersleermiddelen (advertentie)

Brussels staatssecretaris Bianca Debaets vertelt aan HLN.be veel belang te hechten aan de controle, waarbij de verschillende diensten samenwerkten. “We dragen veiligheid op de weg hoog in het vaandel. Toekomstige automobilisten moeten regels respecteren, maar zeker ook de rijscholen. Daarom bekijken we of de regels door de rijscholen - die onze toekomstige weggebruikers onderwijzen - worden gerespecteerd. Zijn ze in orde met het arbeidsreglement en de wegcode?”

Elf rijschoolvoertuigen gecontroleerd

Bij de controle van de 168 privévoertuigen stelden agenten 23 proces-verbalen op. Twintig daarvan gingen over gsm-gebruik achter het stuur. Een bestuurder die positief blies moest zijn auto drie uur langs de kant zetten en een bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat zijn auto niet verzekerd was. De politie controleerde daarnaast elf rijschoolvoertuigen. Eén instructeur bleek geen licentie te hebben om rijles te geven. Hij was ook niet reglementair in dienst en werkte zwart.

Bron

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!