Nieuws voor rijscholen

CBR schrapt 44 arbeidsplaatsen

SGP: Vertraging bij gezondheidsverklaring? Dan automatisch verlenging rijbewijs

dinsdag 12 maart 2019 | Miranda Schenkhuizen

De Tweede Kamer praat vanavond over de actuele situatie bij het CBR, dat onlangs onder verscherpt toezicht geplaatst is door de Minister n.a.v. enorme vertragingen bij het uitgeven van gezondheidsverklaringen. Vandaag stelt SGP-Kamerlid Chris Stoffer voor tijdens een debat dat er geen gat mag vallen tussen het oude en het nieuwe rijbewijs. Als de automobilist gewoon tijdig zijn aanvraag heeft ingediend. moet die standaard een tijdelijke verlenging krijgen. Zo niet, dan moeten in ieder geval kosten voor onder meer alternatief vervoer vergoed kunnen", aldus de parlementariër in het AD vandaag.

Dation Rijschool Software (advertentie)

Kamerleden van CDA en VVD kunnen zich niet direct vinden in het voorstel van Stoffer. Maurits von Martels (CDA): “ Dit lijkt mij een gevaarlijk plan. De verkeersveiligheid staat altijd voorop en we kunnen niet mensen zomaar de weg op sturen, terwijl er geen duidelijkheid bestaat over hun gezondheid.” Von Martels wil wel graag snel orde op zaken stellen:” Belangrijkste is de vraag waarom het zolang moet duren om orde op zaken te stellen bij het CBR. Wij willen aansturen op een maandelijkse rapportage, waarin de voortgang nauwgezet gevolgd kan worden. Daarnaast gaan we ook vragen stellen over de opmerkelijke uitspraken over keuringsartsen die tijdens het ronde tafel gesprek naar boven kwamen en over de afwezigheid van de Raad van Toezicht van het CBR bij het ronde tafel gesprek.”

 

Zomaar verlengen gaat niet

Ook Kamerlid Remco Dijkstra van de VVD sluit zich niet direct aan bij het voorstel van de SGP: ” Ik wacht het voorstel af maar zomaar verlengen gaat niet. De verkeersveiligheid mag niet in het geding komen. Je wilt niet op je geweten hebben dat iemand onverhoopt een ongeluk veroorzaakt, niet rijden is dan toch beter. De vertragingen bij het CBR zijn wel heel vervelend. Wij willen van de Minister weten wat ze daaraan kan laten doen. De verhalen zijn soms schrijnend en ik hoop dat de problemen snel opgelost worden.”

 


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!