Nieuws voor rijscholen

CBR schrapt 44 arbeidsplaatsen

Ombudsman: Controle rijgeschiktheid CBR duurt te lang

woensdag 13 juni 2018 | Miranda Schenkhuizen

De wachttijd van zes maanden of meer die er momenteel is tot het CBR de beslissing neemt of iemand rijgeschikt is of niet, is te lang en daar moet iets aan gedaan worden, stelt Ombudsman Reinier van Zuthpen.

Dation Rijschool Software (advertentie)

Wie nu medische en/of psychische problemen heeft, of in het verleden last van de gezondheid gehad heeft en het rijbewijs wil halen of verlengen, moet de procedure van het CBR volgen om hun rijgeschiktheid aan te tonen. Zeker in gevallen waarbij een aanvullend medisch onderzoek en/of een rijtest nodig is loopt de wachttijd flink op. Sommige mensen wachten wel een jaar op hun rijbewijs. De langere wachttijden voor de medische beoordeling ontstaan volgens het CBR door de vergrijzing en doordat meer mensen nu de economie aantrekt hun rijbewijs willen halen.

Onvoldoende vooruitgang

De Ombudsman wil dat het CBR de procedures versnelt voor mensen die buiten hun macht in de knel komen vanwege de lange wachttijden. Het CBR geeft aan dit ook na te streven en daarom een verbetertraject in te zetten, zodat mensen makkelijker en sneller weten wat nodig is voor het rijbewijs. De Ombudsman vindt dat niet snel genoeg. "Burgers hebben belang bij mobiliteit en bij goede informatie over de wachttijden.'' Aldus de ombudsman. In 2016 constateerde de ombudsman dezelfde problematiek al en hij ziet nog onvoldoende vooruitgang, aangezien dezelfde klachten blijven binnenstromen.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!