Onderzoek naar spontaan ontvlammen Tesla-batterijen

De National Transport Safety Board in de VS gaat onderzoek doen naar het vlam vatten van autobatterijen van Tesla’s. De aanleiding zijn twee ongevallen met Tesla's waarbij de autobatterijen meerdere malen spontaan vlam gevat na de crash. In één geval zelfs vijf dagen na het ongeval.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Tesla gebruikt lithium-ion batterijen die erom bekend staan spontaan in brand te kunnen vliegen na beschadiging. Het ging dan ook al twee keer mis de afgelopen maanden in de Verenigde Staten. In mei vatte een Tesla in Florida spontaan vlam na een ernstig ongeval. Hierbij vielen twee doden vielen en een slachtoffer raakte zwaargewond. De brandweer was er snel bij was om te blussen, maar toch vlogen de beschadigde batterijen van de Tesla tijdens het transport opnieuw in brand. Ook in de opslagplaats brandde de Tesla opnieuw.

Brand voorkomen

Het geval staat niet op zichzelf want ook in Californië vlogen de batterijen van een Tesla in brand na beschadiging, in dat geval zelfs pas vijf dagen na het incident. Naar aanleiding van deze twee incidenten heeft de National Transport Safety Board (nationale verkeersautoriteit in de VS) een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de branden, hoe ze voorkomen zouden kunnen worden en hoe de brandweer er het best mee om kan gaan.


Tesla zelf benadrukte in een reactie in de VS dat het brandgevaar van elektrische auto's  toch echt beduidend kleiner is dan bij auto's met een benzine- of dieselmotor.
 

Lees ook »