Hulpactie voor gedupeerden van failliete rijschool Aalbregt

Rijschool

Na het faillissement van Rijschool Aalbrecht wilde Frank Boshuijzen uit Zoetermeer de gedupeerden helpen en zette een hulpactie op. Op zijn website Rijschoolspecialist.nl vroeg hij of andere rijscholen korting wilden bieden aan de gedupeerde leerlingen. En dat werpt zijn vruchten af.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De 32-jarige Zoetermeerder heeft, naast zijn full-time baan, een website opgezet waarop leerlingen reviews kunnen achterlaten en prijzen kunnen vergelijken van verschillende rijscholen. Na het faillissement van rijschool Aalbregt deze zomer in Zoetemeer, zag Boshuijzen dat veel tieners hun geld kwijt waren.

"Ik heb toen besloten mijn website in te zetten om vraag en aanbod bij elkaar te brengen en gedupeerde leerlingen, vaak nog maar 18 of 19 jaar oud en duizenden euro's kwijt, te helpen." Hij voegt er met een glimlach aan toe. "Maar nu is het aanbod van goede rijscholen."

Wat houdt de actie precies in?
"Rijscholen nemen contact met mij op om te zeggen dat ze graag mee willen doen. Vervolgens spreken we een exclusieve korting af die de rijschool de gedupeerde leerlingen wil bieden. Sommige rijscholen kiezen voor een kortingspercentage, andere scholen bieden hun lesauto gratis aan voor tijdens het rijexamen, of helpen gedupeerde leerlingen gratis met bijvoorbeeld een theoriecursus. De hoeveelheid aanmeldingen verraste me positief: binnen een week stonden er 50 rijscholen online die mee willen helpen."

Waarom ben je deze actie gestart?

"Leerlingen die besluiten voor hun autorijbewijs te willen gaan, zijn vaak nog jong. Ze hebben het druk met school of studie en werken daarnaast hard om wat bij te verdienen. Ik vond het heel sneu dat juist deze groep nu getroffen werd en besloot te helpen waar ik kan."

Is het een doorlopende actie?

"Deze hulpactie was specifiek voor de gedupeerde voor rijschool Aalbregt. Deze rijschool had zo'n 4000 leerlingen gedupeerd en haalde hiermee zelfs het landelijke nieuws. Onlangs kwam ook rijschool Drive With Joy in het nieuws, ook hier bleek gefraudeerd te zijn. Ook voor deze leerlingen zijn wij bereid een hulpactie op te zetten."

Hoeveel rijscholen bieden nu korting aan?

"Tussen de 50 en 55 rijscholen. Deze kortingen zijn exclusief voor gedupeerden van rijschool Aalbregt. Gelukkig kwamen de aanbiedingen vanuit het hele land, leerlingen kunnen op veel plekken terecht."

Hoe zijn de reacties?

"De leerlingen zijn er erg blij mee, ze kunnen dankzij de kortingen toch hun rijbewijs nog behalen. De meeste reacties van rijscholen zijn positief, toch kreeg ik ook een aantal mailtjes van rijschooleigenaren die het eigenlijk 'eigen schuld, dikke bult' vinden voor de leerlingen. Ze kozen zelf voor een school met een laag tarief en een minder sterk slagingspercentage. Wat die rijschoolhouders daarbij vergeten is dat het om jonge mensen gaat met vaak minder te besteden, waardoor een laag uurtarief sneller doorslaggevend kan zijn."

Hoeveel leerlingen heb je hiermee geholpen?

"Ik heb van in totaal 8 leerlingen een persoonlijk bedankje per e-mail ontvangen, van die 8 weet ik dus zeker dat ze er iets aan hebben gehad."

Aanmelden

Hier kun je zien welke rijscholen er allemaal meedoen en welke korting er geboden wordt. Wil je ook meehelpen met jouw rijschool? Neem dan contact op met rijschoolspecialist.nl via de contactpagina.