Opleggers rijschool ook doelwit criminelen bij parkeerplaats Frans op den Bult

Vrachtwagens op en nabij de parkeerplaats bij Frans op den Bult in Deurningen zijn de laatste weken regelmatig doelwit van criminelen die het zeil kapotsnijden op zoek naar buit. Ook de opleggers van rijschool Brünen werden niet ontzien.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De problemen bij wegrestaurant en hotel Frans op den Bult zijn bij de Landelijke Eenheid van de politie bekend. Een woordvoerder zegt dat tussen mei en de eerste week van juni vijf keer melding is gedaan van het opensnijden van het zeil. In die gevallen bleef het bij een vernieling. Begin mei verdween wel een complete lading aan Sony- televisies.

Betere beveiliging

Eigenaresse en exploitant Irma Hellegers van Frans op den Bult heeft afgelopen vrijdag met de politie om tafel gezeten en de beelden van de bewakingscamera’s laten zien. Het heeft niets opgeleverd, want de daders weten precies uit beeld te blijven. Ze vertelt dat ze het parkeerterrein bij de aanstaande herinrichting beter gaat beveiligen.

Hellegers legt een relatie met de kleine buitenlandse vrachtwagens – net een slag groter dan bestelauto’s – met witte huif zonder opschrift, die ze dat laatste maanden in de buurt van haar bedrijf waarneemt en die bij de tankstations langs de A1 staan. Jaren geleden was er ook sprake van zeilsnijden en zag ze deze wagens ook.

Opleggers rijschool

Uit het feit dat ook opleggers van rijschool Brünen, met een duidelijk opschrift, zijn opengesneden, leidt ze af dat de criminelen de Nederlandse taal niet machtig zijn. De politie zegt dat uit onderzoek blijkt dat ladingdieven tegenwoordig zowel Nederlanders als buitenlanders zijn.

In het eerste kwartaal van dit jaar waren er 146 geregistreerde ladingdiefstallen in Nederland. De buit had in totaal een waarde van ruim 800.000 euro. 80 procent van de misdrijven vond plaats in de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg. Over heel 2018 was het aantal delicten 437. De Politie Oost-Nederland registreerde er daarvan 16 in Overijssel en Gelderland.

2000 betaalde parkeerplaatsen erbij

In de internationale registratie staat Nederland na Engeland op een tweede plaats in aantal ladingdiefstallen. Volgens de politie komt dat vooral omdat deze landen het beste registreren. Nu dat in andere landen ook steeds beter loopt, maken die een inhaalslag, aldus de politie.

Vorige week maakte minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat bekend dat er 2000 betaalde parkeerplaatsen voor trucks bijkomen. 800 worden er nu al aangelegd, voor 1200 wordt plek gezocht. De politie juicht deze ontwikkeling toe.

 

Bron »