Opsporing Verzocht: man die met naakte vrouw op dak van Ferrari rondreed

Alles kan op Ibiza. Niets is te gek. Toch keek iedereen wel verbaasd op toen een man met een naakte vrouw op zijn Ferrari door de straten van Ibiza reed.

VERJO

— Advertentie —

Volgens het Algemeen Dagblad vond het incident plaats bij de jachthaven Marina Ibiza. Het ritje werd breed gedeeld op sociale media, omdat toeschouwers snel hun smartphones tevoorschijn haalden en het incident vastlegden.

De politie is op zoek naar een jongeman in een Ferrari 458 Spider. De vrouw is zittend te zien op het dak van de sportwagen, terwijl ze haar benen op de voorruitstijl laat rusten. Even later is te zien dat ze opstaat en zich over de voorruit buigt. De clip eindigt wanneer het stel de jachthaven verlaat.

De bestuurder kan worden beschuldigd van roekeloos rijden. Hij is tot nu toe nog niet geïdentificeerd, maar volgens een woordvoerder van de gemeente ‘zijn er niet veel auto’s zoals deze op Ibiza’. Ook zijn er veel getuigen van het incident, hoewel de kans bestaat dat niet veel omstanders naar het gezicht van de bestuurder hebben gekeken.

Noot voor de autoliefhebber

De auto op de afbeelding is de Ferrari F8 Tributo. De naam F8 Tributo is, je raadt het al, een hommage aan de achtcilinder. Ferrari geeft de auto onder andere een kleiner stuurwiel, iets wat de rijervaring volgens de Italianen ten goede moet komen. De koeling van de remmerij is dermate aangepast dat de remmen krachtiger zijn zonder de schijven te hoeven vergroten. 

Met deze nieuwe achtcilinder sprint de F8 Tributo in 2,9 tellen naar een snelheid van 100 km/h. In 7,8 seconden staat een snelheid van 200 km/h op de klok. Doordenderen doet de nieuwe Italiaan tot een snelheid van 340 km/h is bereikt. Het wagengewicht ligt op 1.330 kilo.