Poolse leerling overleden na afslaan motor op spoor

Een 18-jarige leerling uit Polen is overleden tijdens haar rijexamen, nadat de motor van de lesauto afsloeg op een spoorovergang. De examinator wist uit de auto te komen voordat de trein de auto aanreed.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Het ongeval is gefilmd door een beveiligingscamera op een nabij gelegen werkplaats aan het spoor. Op de beelden is te zien dat de rode Suzuki Baleno stil komt te staan  op een onbewaakte spoorovergang. De instructeur springt net op tijd uit de auto, waarna een trein de lesauto aanrijdt en meters voortduwt.

Leerling overleden

De 18-jarige leerling, volgens de politie genaamd Angelika, overleed na het ongeval  in het ziekenhuis. De instructeur uit Zaskale, in het zuiden van Polen, kwam er ongedeerd vanaf.

Halve meter verwijderd van redding

Er waren diverse oogetuigen bij het ongeval. Een getuige die anoniem wil blijven verklaart: “De instructeur ontkwam in de laatste minuut. Het meisje helaas niet. Ze probeerde de auto in beweging te krijgen en dat leek te lukken. Ze kwam een halve meter te kort. De trein toeterde luid en toe zag ik de trein de auto meters voortduwen, vlak voor me.”

Leerling leefde nog

 “Toen we naar het wrak renden, zat het meisje in de auto en de instructeur stond erbij en deed niets” vertelt ooggetuige Rafal Kwak, 40. “Ik vroeg hem de EHBO-kit aan te geven, maar hij kon hem niet vinden. Ze ademde nog maar was erg zwak. Ze gleed weg voor onze ogen.”

Commentaar op Facebook

De video van het vreselijke ongeluk werd gedeeld op Facebook, waar mensen al snel anoniem commentaar hadden op feit dat de rijinstructeur zijn leerling niet te hulp kwam. Afgelopen weken stond online commentaar bij vreselijke situaties vaker ter discussie.

Lees ook »