ProRail opent meldpunt beroepschauffeurs voor gevaar bij overwegen

Prorail opent een meldpunt voor beroepschauffeurs waar zij obstakels die een gevaar kunnen opleveren bij overwegen kunnen melden. Henk Wijngaard is het gezicht van de nieuwe campagne.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Prorail: “Het gaat steeds vaker (bijna) mis met wegverkeer op spoorwegovergangen. In 2017 nam het aantal vertraagde treinen hierdoor toe naar maar liefst 5.978. In 2016 waren dit er 5.702. Een kwart van de incidenten wordt veroorzaakt door (bijna) aanrijdingen met vrachtwagens met veel schade als gevolg. Om overwegen zo veilig mogelijk te houden, start ProRail een meldpunt voor beroepschauffeurs waar zij eventuele obstakels die gevaar op kunnen leveren bij overwegen kunnen melden.” Prorail start de campagne in samenwerking met vrachtwagenchauffeur Henk Wijngaard, ook wel bekend van de megahit ‘Met de vlam in de pijp’ .

Perspectief beroepschauffeur

Door de opening van het meldpunt zet ProRail de deur open om vanuit het perspectief van beroepschauffeurs gevaarlijke situaties te melden. Hierop gaat ProRail in gesprek met andere partijen, zoals wegbeheerder(s) of gemeente(n), om te bekijken wat er eventueel aangepast kan worden. Gevaarlijke situaties bij een overweg kunnen gemeld worden via superhenk@prorail.nl.